Hlavní obsah

Tymošenková bojkotuje parlament kvůli rvačce a úderu lahví

Strana Vlast bývalé ukrajinské premiérky Julije Tymošenkové ohlásila, že se nebude zúčastňovat zasedání parlamentu, dokud se mandátu nezřekne - anebo jej nebude zbaven - koaliční poslanec, který udeřil poslankyni Vlasti skleněnou lahví do hlavy a způsobil jí prý otřes mozku. Oba dlouhodobě znesváření zákonodárci patří do vládního tábora.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští poslanci se porvali v parlamentu

 
Článek

K incidentu mezi Andrijem Teterukem z Lidové fronty premiéra Arsenije Jaceňuka a Oleksandrou Kuželovou podle mluvčí Vlasti došlo v kuloárech parlamentu po čtvrtečním zasedání sněmovny, během kterého se oba zákonodárci přetahovali o mikrofon. Následující potyčce před pracovnou předsedy parlamentu prý přihlíželi dva další poslanci Vlasti, kteří údajně nestačili Teterukovi, chrlícímu nadávky, zabránit v napadení dvaašedesátileté oponentky.

Teteruk podle listu Ukrajinska pravda vyjádřil politování nad tím, co se stalo, a omluvil se. "Během rozhovoru s Oleksandrou Kuželovou náhodně vypukl konflikt, za který se omlouvám. Věřte mi, že nehledě na vášně, které dnes kypí, se upřímně kaji," uvedl. Ujistil také, že je ochoten se vzdát poslanecké imunity, aby incident mohl být vyšetřen.

Podle verze Teterukových spolupracovníků se oba aktéři strkali při odchodu z předsedovy pracovny, Teteruk nazval oponentku "starou husou", vzápětí jej Kuželová začala bít kabelkou, poslanec ji údajně chtěl polít vodou, ale přitom ji lahví uhodil.

Předseda parlamentu uvedl, že vyvozovat důsledky míní až poté, co incident vyšetří. Poslankyně však podle listu Ukrajinska pravda požaduje, aby se Teteruk poslaneckého mandátu vzdal.

Reklama

Výběr článků

Načítám