Hlavní obsah

Sedmnáctiletému Slovákovi naměřili v krvi osm promile

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sedmnáctiletému Erikovi ze slovenského města Zvolen naměřili v krvi neuvěřitelných osm promile alkoholu. Lékaři se diví, že smrtelnou dávku vůbec přežil.

Sedmnáctiletému Slovákovi naměřili v krvi osm promile alkoholuVideo: TV Markíza

 
Článek

Televize Markíza informovala o tom, že Erika našel o víkendu ležet v bezvědomí před diskotékou ve Zvolenu náhodný kolemjdoucí. Měl rozbitou hlavu a vůbec nereagoval. „Kromě toho, že byl intoxikován alkoholem, měl rovněž zraněnou hlavu,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Sanitka ho okamžitě odvezla do zvolenské nemocnice. Následně byl převezen do nedaleké Banské Bystrice, kde byl umístěn na jednotce intenzívní péče. Lékaři nechtěli věřit svým očím, když mu v krvi naměřili osm promile alkoholu.

Televize uvedla, že Erik je v pořádku a nebude mít žádné zdravotní následky. „Mladí lidé nejsou zvyklí na alkohol a jejich organismus není naučený jej odbourávat. Alkohol dokáže organismus hůře zpracovat, a proto mají takové závratné hladiny,“ řekl lékař Oliver Petrík.

Odborník na léčbu alkoholové a drogové závislosti Ľubomír Okruhlica však upozornil na to, že smrtelná dávka alkoholu je od čtyř do šesti promile. „Nad čtyři promile nastává těžké bezvědomí a často i smrt,“ uvedl Okruhlica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám