Hlavní obsah

Německá vesnice se 100 obyvateli má přijmout 750 uprchlíků

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V malé německé vesnici Sumte, která má pouhých 100 obyvatel, se připravují na příchod uprchlíků. Do obce s téměř nulovou infrastrukturou jich má během několika týdnů dorazit celkem 750.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německé vesnici se 100 obyvateli se chystají na příchod 750 migrantůVideo: Reuters

 
Článek

Ruch, jaký nyní panuje v malé německé vesnici, tu dlouho nebyl. Desítky dobrovolníků nepřetržitě pracují v bývalé kancelářské budově, která se má proměnit v azylové centrum pro stovky uprchlíků.

V místě, kde není téměř žádná infrastruktura, a kde chybí i řada obchodů se zbožím pro každodenní potřebu, budí rozhodnutí o přijetí takového počtu lidí velké obavy.

Najdou se ale i jedinci, kteří to berou jako výzvu. „Očekáváme, že v nejbližších dnech sem dorazí 500 běženců, později by jejich počet měl vzrůst na 750. Je to pro nás výzva, kterou určitě zvládneme. Kdybych si to nemysleli, nebyli bychom tady,” uvedl pro agenturu Reuters Jens Meier, dobrovolník a člen německé organizace sociální pomoci Worker's Samaritan Federation (ASB).

Původní počet byl ještě vyšší 

Místní úřady v souvislosti s celou situací uvedly, že původní počet přijatých migrantů měl být ještě větší, počítalo se s tisícovkou uprchlíků. Kvůli protestům ale byl jejich počet následně snížen na 750.

Německo v letošním roce očekává rekordní příliv více než 800 000 migrantů, což je více než dvojnásobek z předchozích let.

V návaznosti na vývoj situace v posledních měsících země schválila přísnější pravidla, která mají urychlit udělování azylu v zemi a přerozdělování migrantů převážně z jihovýchodní Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám