Hlavní obsah

Saúdové propustí britského seniora odsouzeného k bičování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Rijád

Čtyřiasedmdesátiletý Brit Karl Andree, který byl odsouzen v Saúdské Arábii k 350 ranám bičem za držení podomácku vyrobeného vína, bude do týdne propuštěn. Sdělil to ve středu britský ministr zahraničí Philip Hammond po jednání se saúdskými představiteli v Rijádu.

Foto: Profimedia.cz

Karl Andree

Článek

Andree, který žil v Saúdské Arábii 25 let a pracoval v tamním ropném průmyslu, byl v této muslimské zemi zatčen loni v srpnu, když vezl v autě lahve vína. Byl odsouzen k roku vězení, který si již odseděl, a také k bičování. Rodina zadrženého vyjádřila obavu, že by Andree nemusel bičování přežít, a požádala britskou vládu o pomoc.

"S radostí oznamuji, že Karl Andree bude do týdne propuštěn a vrátí se ke své rodině," uvedl šéf britské diplomacie na svém oficiálním twitterovém účtu. V Rijádu jednal i s králem Salmánem.

V Saúdské Arábii je alkohol zakázaný. Stejně tak zde zde ženy stále nesmějí řídit auto a musejí být na veřejnosti zcela zahalené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám