Hlavní obsah

Tým syrských uprchlíků se v Německu vrátil k cyklistice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Příležitost znovu trénovat dostal tým syrských cyklistů, kteří se před dvěma měsíci rozhodli ze své vlasti zdecimované válkou odejít do Německa a požádat tam o azyl. Syřané nově jezdí na velodromu v Berlíně, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tým syrských cyklistů, kteří uprchli do Německa, začal v Berlíně opět trénovatVideo: Reuters

 
Článek

„Jednou ráno tady stáli před halou a říkali, že chtějí jezdit, že doma byli závodními cyklisty,“ uvedl prezident Sportovního svazu spolkové země Berlín Klaus Böger.

Svaz Syřanům poskytl vybavení a nyní pro ně hledá trenéra. „Sport lidi sbližuje,“ komentoval iniciativu hlavní trenér berlínského cyklistického svazu Dieter Stein.

Šestice Syřanů si nemůže vynachválit, že zase smí jezdit. „Je to úžasný pocit. Chceme trénovat každý den. V současnosti nemáme nic jiného, jen trénink a studium (němčiny),“ uvedl Tárik Maka, jehož snem je zúčastnit se mistrovství světa. Zatím se ale tým dostane k tréninku na velodromu pro 12 000 diváků jen jednou týdně.

Reklama

Související články

Německo plánuje, jak dostat migraci pod kontrolu

Masové stěhování lidí z Blízkého východu a dalších regionů do Evropy hned tak nepomine. Vláda německé kancléřky Angely Merkelové proto podle britského listu...

Výběr článků

Načítám