Hlavní obsah

Ve Francii se čelně srazil kamión s autobusem: nejméně 42 mrtvých

Paříž
Aktualizováno

Nejméně 42 lidí zahynulo v pátek ráno na jihozápadě Francie při čelní srážce nákladního auta s autobusem. Obě vozidla začala po nárazu podle záchranářů hořet. Na místě zasahuje na 60 hasičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři se sjíždějí do vesnice Puisseguin, kde při nehodě zemřelo 42 lidíVideo: Reuters

 
Článek

K tragické nehodě došlo na dvouproudé silnici kolem 7:30 hodin na silnici číslo 123 ve vesnici Puisseguin poblíž Libourne, asi 60 kilometrů východně od města Bordeaux.

Autobus vezl 49 seniorů ze sedmi kilometrů vzdálené vesnice Petit-Palais na výlet do departmentu Dordogne.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Záchranáři odvážejí zraněného cestujícího z autobusu, který havaroval u vesnice Puisseguin nedaleko Bordeaux

Foto: Profimedia.cz

Střet autobusu s nákladní vozem v jihozápadní Francii přežilo pouze osm lidí.

Foto: Profimedia.cz

Nehoda se stala ve vesnici Puisseguin poblíž Libourne, asi 60 kilometrů východně od města Bordeaux.

Podle informací France TV Info přežilo srážku jen osm lidí. Pět z nich je v kritickém stavu a bojuje o život. Tři lidé vyvázli bez zranění. O život přišel i řidič kamiónu.

Reakce francouzského prezidenta Francoise Hollanda. Šéf Elysejského paláce na Twitteru napsal, že je vláda po tragédii „plně mobilizována“.

Reakce francouzského prezidenta Francoise Hollanda. Šéf Elysejského paláce na Twitteru napsal, že je vláda po tragédii „plně mobilizována“.

Celá vesnice je v šoku

Řezník z vesnice, u níž se nehoda stala, řekl serveru Local Fr., že autobus dostal smyk, vjel do protisměru a narazil do protijedoucího kamiónu.

„Je to tragédie, celá vesnice je v šoku. Stalo se to jen několik stovek metrů odsud. Všechny silnice jsou ucpané, nad hlavami nám létají helikoptéry záchranné služby. Všude kolem jsou hasiči a policisté,“ popsal muž, který se představil příjmením Paludetto.

Silnice, na níž došlo k nehodě.

Příčina srážky zatím není známa. Místní obyvatelé ale novinářům řekli, že ke srážce došlo v zatáčce, kde k dopravním nehodám dochází často.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Podle rádia France Info jde o nejtragičtější nehodu na francouzských silnicích od roku 1982, kdy při jediné havárii zemřelo 53 osob, přičemž 44 z nich byly děti.

Místo nehody by měli v pátek odpoledne navštívit francouzský premiér Manuel Valls a ministr vnitra Bernard Cazeneuve.

Reklama

Výběr článků

Načítám