Hlavní obsah

Starostka Calais by na uprchlíky poslala armádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calais
Aktualizováno

Starostka severofrancouzského města Calais, sužovaného přílivem uprchlíků, kteří by se rádi dostali přes Lamanšský průliv do Británie, by proti nim byla připravena poslat i armádu. Pravicová politička Natacha Bouchartová to prohlásila v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RMC.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Tábořiště uprchlíků poblíž města Calais

Článek

"Nebylo by od věci požádat armádu, aby přišla hlídat, zklidnit, možná rozbít případně existujíce sítě," řekla Bouchartová, která patří k pravicovým Republikánům bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Vojáci by podle ní mohli zasáhnout v lokalitě zvané Džungle, kde se vyskytuje několik tisíc běženců.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

Starostka Calais Natacha Bouchartová.

Úřady totiž podle starostky Calais nemají pořádnou představu o tom, co se v tábořišti skutečně děje.

Počet uprchlíků Džungli se podle víkendového oznámení úřadů během tří týdnů zvýšil ze 3000 na 5500 až 6000. Důvodem nárůstu je prý stále nesnadnější přístup do Británie, která si stále více dává záležet na zevrubné kontrole vstupu na své území.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Tábořiště migrantů poblíž francouzského města Calais.

Reklama

Související články

Iráckého migranta v Calais zabil kamión

Irácký uprchlík zemřel, když se pokoušel dostat z francouzského Calais do Británie, uvedla v úterý podle agentury AP francouzská policie. Tělo asi...

Výběr článků

Načítám