Hlavní obsah

Na jihu Ruska uhořelo sedm dětí

– Moskva

Sedm dětí zahynulo v noci na pátek při požáru soukromého domu v obci Cholmskaja v Krasnodarském kraji na jihu Ruska, uvedly agentura Interfax a úřady. Dospělý příbuzný, žijící v sousedství, utrpěl popáleniny, když se děti marně snažil zachránit. Požár vyšetřují kriminalisté.

Foto: Novinky

Článek

Dům začal hořet po jedenácté večer. Kolem 23. hodiny svědci zpozorovali požár domu a zavolali hasiče i záchranku. Hasiči dorazili za sedm minut. V tu dobu se už příbuzný snažil zachránit děti z hořícího domu, přičemž utrpěl popáleniny. Musel být ošetřen.

Když hasiči zlikvidovali plameny, které zachvátily plochu asi 60 čtverečních metrů, našli v domě sedm mrtvých dětí. Podle předběžných zjištění vyšetřovatelů byla příčinou jejich smrti otrava kysličníkem uhelnatým a zplodinami hoření.

„Bezpečnostní složky Abinského rajónu 9. října 2015 dostaly informaci o požáru soukromého domu na Gogolově ulici v obci Cholmskaja, v jehož důsledku zahynulo sedm dětí ve věku mezi jedním rokem až deseti lety. Tento případ vyšetřuje místní oddělení policie jako trestný čin smrti dvou nebo více osob následkem nedbalosti,“ uvedla policie.

Podle vyšetřovatelů v domě žila rodina s pěti dětmi. Ve čtvrtek přišli na návštěvu jejich kamarádi. Po uhašení požáru bylo na místě postupně nalezeno sedm mrtvých dětí, které se udusily kouřem. Jejich věk mluvčí záchranářů neupřesnil.

Policie potvrdila zprávu televize LifeNews, že hořet začalo, když nebyl v domě žádný dospělý. V té době údajně jeden ze synů zatopil v peci a šel spát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám