Hlavní obsah

Putin oslavil narozeniny hokejem, dal sedm gólů

Soči

Hokejem na ledové ploše v Soči oslavil ve středu své 63. narozeniny ruský prezident Vladimir Putin. Jako už několikrát předtím byl členem vítězného týmu, v němž nechyběli ani Vjačeslav Fetisov a Pavel Bure, někdejší hvězdy zámořské NHL. Z patnácti branek vítězného týmu jich Putin vsítil hned sedm.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Putin vstřelil při hokejovém zápase sedm gólůVideo: Reuters

 
Článek

Putin po výhře svého týmu 15:10 v Šajba Aréně nejenže přebíral pohár pro vítěze, ale také medaili za zásluhy o ruský hokej.

Hokejového utkání se účastnil jen pár hodin poté, co se do ruských úderů v Sýrii zapojila i flotila ruských lodí v Kaspickém moři. [celá zpráva]

Foto: Aleksey Nikolskyi/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Vladimir Putin hraje v Soči hokej.

O úspěšném útoku proti Islámskému státu ho zpravil ministr obrany Sergej Šojgu, který se pak připojil k týmu proti Putinovi.

Putin sehrál v Soči už několik takových utkání a pokaždé byl střelecky velmi úspěšný. Loni ale své narozeniny údajně strávil v osamění v sibiřské tajze.

Foto: ČTK/AP

Ruský prezident s pohárem pro vítěze

Putinovy letošní narozeniny si v Moskvě připomněli i jeho příznivci na sociálních sítích, kteří připravili výstavu jeho portrétů stylizovaných do skutečných i fiktivních postav, například Che Guevary nebo Dědy mráze.

Foto: ČTK/AP

Vladimir Putin jako Che Guevara, obraz vytvořený k prezidentovým 63. narozeninám

V čečenském hlavním městě Grozném zase ve středu na prezidentovu počest pořádali exhibiční fotbalový zápas s hostujícími italskými veterány. Celý trávník před výkopem zakrývala plachta s nápisem: Nejlepší prezident. Všechno nejlepší k narozeninám.

Vladimir Putin je v těchto dnech na vrcholu popularity, podle průzkumu střediska Levada mu věří 80 procent Rusů.

Reklama

Související články

Takhle hraje hokej Putin: Nastřílel osm gólů

Nadšený sportovec a velký fanoušek hokeje ruský prezident Vladimir Putin obul brusle, oblékl chrániče a dres, vzal do ruky hokejku a odehrál v sobotu exhibiční...

Výběr článků

Načítám