Hlavní obsah

Polibek málem vyvolal nepokoje v německém uprchlickém zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie zabránila rvačce desítek uprchlíků v dolnosaském Friedlandu. V noci na úterý se do sebe chtěli pustit v okamžiku, kdy jeden Iráčan políbil vdanou Afghánku, informovala agentura DPA. Násilné potyčky mezi uprchlíky propukly v úterý večer v přijímacím centru v hamburské čtvrti Wilhelmsburg. Vyžádaly si pět zraněných.

Foto: Dimitris Michalakis, Reuters

Běženci v záchytném středisku

Článek

Zlou krev vyvolal v záchytném zařízení údajně polibek na tvář. Během chvíle proti sobě stála zhruba stovka uprchlíků obou národností. Atmosféra houstla a byla stále agresivnější, řekla policejní mluvčí.

Eskalaci napětí zabránila policie, která použila i obušky. Nasazeno bylo kolem 90 policistů. Po potyčkách bylo přesto proti několika lidem zahájeno trestní řízení kvůli ublížení na těle a urážkám.

V hromadnou bitku přerostly také rozmíšky mezi Afghánci a Albánci v záchytném středisku pro běžence v Hamburku. Z dosud neznámého důvodu se do sebe pustilo kolem 60 uprchlíků, z nichž někteří byli ozbrojeni železnými tyčemi. Jeden uprchlík u sebe měl podle svědků střelnou zbraň. Tři muži byli vzati do vazby.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Uprchlický tábor u výstaviště v Berlíně

Při potyčce bylo zraněno pět lidí, z toho jeden musel být s bodnou ranou na paži převezen do nemocnice. Na místě hádku ukončila policie, která přijela s 30 vozy.

Kromě toho po rvačce hořel jeden ze stanů a dva lidé se nadýchali kouře. Podle mluvčího policie byly cítit drogy.

Násilné potyčky v německých ubytovnách pro uprchlíky nejsou v poslední době ničím výjimečným. Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére minulý týden přiznal, že bitky v ubytovnách jsou do značné míry způsobeny tím, že jsou tato zařízení přeplněná a lidé v nich musejí dlouho čekat, než úřady rozhodnou o jejich osudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám