Hlavní obsah

Francii zasáhly silné bouře, několik lidí se utopilo, když zachraňovali své vozy

Aktualizováno

Silné bouře, které v noci ze soboty na neděli zasáhly Azurové pobřeží na jihovýchodě Francie, si vyžádaly nejméně 13 obětí. Ty ve většině případů nestačily utéct do bezpečí při bleskových povodních, které bouře vyvolaly, informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy po silných bouřích ve FranciiVideo: Reuters

 
Článek

Oblast, která zahrnuje turistická města Nice a Cannes, zasáhly v sobotu večer silné bouře. Ty vyvolaly ohromné záplavy, které kromě jiného zablokovaly silnice a desítky vlakových souprav se stovkami cestujících.

Oběti většinou utonuly v náhlých přívalech vody. V městě Mandelieu-la Napoule si živel vyžádal životy pěti lidí, kteří zřejmě zahynuli při pokusu dostat svá auta do bezpečí. V letovisku Vallauris Golfe-Juan nalezli záchranáři v jednom voze tři mrtvé. Všichni se utopili, když se snažili projet zaplaveným tunelem. Další tři lidé se utopili v domě pro seniory v Biotu. Tělo jedné ženy byly objeveno na parkovišti v Cannes. Třináctá oběť byla nalezena v kempu ve městě Antibes východně od Cannes.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Následky povodně v ulicích Cannes

"Campingy jsou pod vodou. Dva vrtulníky převážejí do bezpečí lidi, z nichž mnozí utekli před vodou na střechu svých karavanů," uvedla mluvčí hasičů.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Podle meteorologů se bouře přesouvají k sousednímu pobřeží Itálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám