Hlavní obsah

Dánského policistu pobodali v azylovém středisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň
Aktualizováno

Dánský policista skončil v nemocnici v kritickém stavu poté, co ho v největším azylovém středisku Sandholm pobodal do břicha v noci na úterý zatím neznámý útočník. Po operaci se podařilo jeho stav stabilizovat, oznámil v úterý web listu Copenhagen Post.

Foto: Profimedia.cz

Vůz dánské policie

Článek

Policista byl napaden v azylovém středisku Sandholm v 03:30. Útočník ho několikrát bodl do břicha. Motiv zatím není znám.

Muž byl okamžitě letecky přepraven do kodaňské nemocnice Rigshospital.

Policie pátrá po útočníkovi. Oblast uzavřela pro dopravu a celou ji prohledává.

"V současnosti případ na místě intenzívně vyšetřujeme a snažíme se najít viníka," uvedl v úterý ráno mluvčí policie Henrik Suhr. Zatím však nebyl nikdo zatčen a motiv útoku zůstává neznámý.

"Pokoušíme se zjistit okolnosti, ale je to složité, protože náš nejdůležitější svědek leží na operačním stole. Myslíme si, že byl jen jeden (pachatel), ale nemůže vyloučit, že jich bylo více," dodal Suhr.

Středisko pro příjem azylantů v Sandholmu funguje v bývalých kasárnách. Nyní je tam přes 600 azylantů včetně lidí, jimž byla žádost zamítnuta.

Dánské weby neuvádějí, co se v azylovém středisku spravovaném Červeným křížem stalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám