Hlavní obsah

Ve Fritzlově domě chtějí ubytovat migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amstetten

Dům Josefa Fritzla v rakouském Amstettenu, který v jeho sklepení čtvrt století věznil vlastní dceru a zplodil s ní sedm potomků, má nově sloužit jako ubytovna pro běžence. O záměru správců majetku informovala místní média. Radnice nadšená není, ale údajně s tím nemůže nic dělat.

Foto: Profimedia.cz

Fritzlův dům v Amstettenu

Článek

„Je to něco, čemu nemůžeme zamezit. Likvidátor může jakožto správce majetku dělat, co chce,“ řekl místostarosta Michael Wiesner.

Dům je prázdný. Fritzla před šesti lety odsoudili na doživotí za znásilňování a zotročení dcery a dětí, které porodila, a zabití jednoho z potomků. Dcera Elisabeth a její děti získaly novou totožnost a žijí v utajení jinde. Manželka Rosemarie se s Fritzlem rozvedla a z rodinného domu se také odstěhovala.

A jelikož dům dodnes nikdo nekoupil, rozhodli se správci, že by mohl být využit k ubytování až 50 azylantů, jelikož úřady pro ně nemají místo. Podle radního Wiesnera se ale už městu podařilo problém s azylanty vyřešit. Amstetten podle něj zakoupí smontovatelný dům s kapacitou 150 lůžek. „Tím budeme mít naši kvótu splněnou,“ uvedl.

Třiasedmdesátiletý Fritzl s manželkou vlastnil několik nemovitostí. Prodaly se všechny až na dům v Amstettenu.

Sklepní prostory, v nichž Fritzl dceru a děti věznil, byly před dvěma lety zabetonovány.

Do Rakouska v posledních týdnech přišlo okolo 200 000 běženců, jen v úterý přišlo dalších 5400 lidí. Většinou mají namířeno do Německa.

Reklama

Související články

Hraniční kontroly zavádí už i Rakousko

Rakousko se přidává k zemím, které obnovily kontroly na hranicích. Opatření se zatím vztahují jen k jeho jižním a východním hranicím, nikoliv tedy k hranicím...

Výběr článků

Načítám