Hlavní obsah

Rakousko ubytovalo migranty v kontejnerovém táboře na hranicích Slovenska

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Po příjezdu dalších tisíců migrantů začalo Rakousko v sobotu využívat kontejnerový tábor u rakousko-slovenského hraničního přechodu Berg-Petržalka. Ten je umístěn jen 50 metrů od hranic se Slovenskem.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Do kontejnerových domečků se v sobotu nastěhovali první migranti.

Článek

Rakousko oznámilo, že zařízení má sloužit pro krátkodobé umístění 40 až 60 uprchlíků. Běženci už v sobotu seděli před kontejnerovými domečky. Komunikovat nechtěli.

Kontejnerové domečky postavili dělníci 25. srpna těsně u hranic se Slovenskem. Tábor zatím nebyl využíván. Kontejnerový tábor měl původně vyrůst u obce Marchegg, ale obyvatelé obce byli proti.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kontejnerové domečky u hraničního přechodu Berg-Petržalka

Uprchlický tábor v Traiskirchenu u Vídně přitom už nezvládá nápor migrantů. Slovensko souhlasilo, že přijme z Traiskirchenu 500 žadatelů o azyl a umístí je do Gabčíkova. Zatím však přijelo jen 24 migrantů. Jejich azylový proces nadále probíhá v Rakousku.

Obyvatelé Gabčíkova v nedávném referendu vyjádřili jasný nesouhlas s příchodem migrantů. Proti umístění migrantů bylo 96,7 procenta zúčastněných voličů.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Migranti sedí před kontejnerovými domečky.

Slovensko je zásadně proti rozdělování uprchlíků na základě povinných kvót. Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák oznámil, že země přijme pouze 200 uprchlíků z řad syrských křesťanů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám