Hlavní obsah

Volal mi Putin, ohlásil Elton John. Nesmysl, tvrdí Kreml

Aktualizováno

Britský zpěvák Elton John tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin vyslyšel jeho přání, že by si s ním rád popovídal o právech homosexuálů. John téma nadhodil o víkendu a už v úterý ohlásil, že se mu Putin ozval. Kreml to ale popřel.

Foto: Petr Horník, Právo

Elton John

Článek

„Děkuji prezidentovi Vladimiru Putinovi za to, že se mi dnes ozval a telefonicky se mnou hovořil,“ oznámil zpěvák na svém účtu na Instagram. Podrobnosti nesdělil. Hlavě Ruské federace nicméně ještě vzkázal: „Těším se na setkání s vámi, abychom prodiskutovali rovnoprávnost sexuálních menšin v Rusku“.

Kreml nicméně hudebníkovo tvrzení popřel. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov naznačil, že si z Eltona Johna někdo vystřelil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Elton John řekl o víkendu stanici BBC, že by si rád s Putinem promluvil na téma „směšného“ chování ruských úřadů vůči homosexuálům. „Zřejmě to je jenom zbožné přání. Možná se mi vysměje, jakmile za mnou zavře dveře, a označí mě za naprostého idiota, ale já si alespoň mohu říct, že jsem se pokusil,“ uvedl John.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin na bezpečnostní konferenci Organizace dohody o kolektivní bezpečnosti (ODKB) v Dušanbe

Britský zpěvák opakovaně upozorňuje na perzekuci sexuálních menšin v Rusku na základě zákona proti „propagaci netradičních sexuálních vztahů mezi mladistvými“, který podle kritiků prakticky zabraňuje šíření jakýchkoliv informací ze strany těchto menšin.

Reklama

Výběr článků

Načítám