Hlavní obsah

Demonstrace kvůli uprchlíkům zasáhly i Bratislavu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi tisícovka odpůrců imigrace pochodovala v sobotu od bratislavského Hlavního nádraží na Náměstí Slovenského národního povstání (SNP). Na nedalekém Hviezdoslavově náměstí se ve stejné chvíli konal za účasti několika stovek lidí koncert s názvem Výzva k lidskosti zaměřený na pomoc uprchlíkům.

Bratislava - pochod proti uprchlíkůmVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Pochod proti imigraci přišlo podpořit i několik členů české Dělnické strany sociální spravedlnosti a také aktivisté z Nizozemí a Belgie.

Účastníci pochodu skandovali hesla „Slovensko si nedáme“, Slovensko, Slovákům“ a „My jsme tu doma“. V rukou účastníků pochodu se objevil také transparent „Slovensko není Afrika“.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Účastníci pochodu proti imigrantům v Bratislavě

Foto: Ivan Vilček, Právo

Účastníci pochodu v Bratislavě

Řečníci na Náměstí SNP varovali před islamizací Evropy. „Za chvíli budeme otroci ve vlastní zemi,“ uvedl jeden z řečníků.

Po ukončení shromáždění se část odpůrců migrace pokusila dostat k účastníkům koncertu na podporu uprchlíků, ale policie jim v tom zabránila.

Bratislava - koncert na podporu uprchlíkůVideo: Ivan Vilček, Právo

Foto: Ivan Vilček, Právo

Koncert v Bratislavě na podporu uprchlíků

V ulicích dalších evropských metropolí vyjadřovaly desítky tisíc lidí solidaritu s uprchlíky a demonstrovaly za vstřícnější imigrační politiku, uvedla ČTK. Demonstranti v Londýně, kterých dorazilo podle různých odhadů 90 000 až 100 000, nesli transparenty s nápisy jako "uprchlíci, vítejte" nebo "život uprchlíků má svou cenu", do Kodaně přišlo podle agentury AFP na manifestaci až 30 000 lidí. V severoněmeckém Hamburku se na manifestaci proti xenofobii sešlo 14 000 lidí.

Naopak velká demonstrace proti imigrantům se konala ve Varšavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám