Hlavní obsah

Rekordní vlna uprchlíků se převalila k maďarsko-rakouským hranicím

• Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček

Ve středu překročilo srbsko-maďarské hranice rekordních 3321 uprchlíků. To je dosud nejvyšší počet za jediný den, uvedla maďarská policie. Číslo ale není o moc větší než 3313 zadržených běženců z minulého čtvrtka. Vlna migrantů se postupně dostává na maďarsko-rakouské hranice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranty z maďarského tábora Roszke odvezly autobusyVideo: Reuters

 
Článek

Od jižních hranic se běženci různými způsoby přepravují do Budapešti a pak většinou vlakem do obce Hegyeshalom u hranic s Rakouskem. Následně procházejí pěšky na rakouskou stranu.

Z maďarské obce Hegyeshalom do rakouského Nickelsdorfu dorazilo ve čtvrtek 2000 běženců. Agentura APA uvedla, že silnice mezi těmito obcemi byla z bezpečnostních důvodů uzavřena.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci na cestě do BudapeštiVideo: Reuters

Rakouská policie nemá dostatek dopravních prostředků na převážení migrantů. „Naše dopravní možnosti jsou vyčerpány,“ citovala agentura policejního mluvčího.

Těžce zraněný uprchlík

Tři zraněné si vyžádala noční nehoda na státní silnici číslo 5 nedaleko záchytného tábora u obce Röszke.

Jak informoval policejní web police.hu, skupina migrantů šla pěšky po silnici, když je srazilo projíždějící osobní auto. Jeden Syřan byl vážně zraněn a v kritickém stavu ho odvezli do nemocnice.

Vojenské cvičení

Maďarská armáda pak ve středu zahájila vojenské cvičení, aby připravila vojáky na případné nasazení u jižních hranic země. Napsala to agentura MTI s odvoláním na informaci šéfa generálního štábu Tibora Benkőa.

Maďarsko chce nasadit vojáky na ochranu hranic se Srbskem ještě v průběhu září. Policie totiž nápor migrantů nezvládá.

Stává se denní rutinou, že uprchlíci na hranicích se Srbskem prorazí kordón policistů a snaží se pokračovat dál do Budapešti a následně k hranicím s Rakouskem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám