Hlavní obsah

Bádensko-Württembersko zastavilo příjem migrantů, už nemá kapacity

Stuttgart
Aktualizováno

Německá spolková země Bádensko-Württembersko až do odvolání zastavila přijímání nových migrantů. S odvoláním na úřad předsedy zemské vlády o tom informovala agentura DPA. Třetí největší německá země už nemá dost ubytovacích kapacit.

Foto: Reuters

Registrační centrum pro uprchlíky v německém Pasově zřídili. Ilustrační snímek

Článek

"Bádensko-Württembersko dnes už nemůže nikoho přijmout, všechny volné kapacity jsou prozatím vyčerpány," uvedl šéf úřadu zemské vlády Klaus-Peter Murawski.

Země s více než 10 milióny obyvatel už od soboty přijala 3 900 lidí.

Do sousedního Bavorska však mezitím přijíždějí další migranti, i když v menších počtech než o víkendu. Do Mnichova dorazilo od půlnoci do středečního poledne zhruba 1700 běženců. V úterý jich bylo celkem asi 3 300.

Chtějí, aby pomohla celá EU

Vláda v Berlíně očekává, že by letos do Německa mohlo přijet až 800 000 uprchlíků. Jejich příliv tím ale nemusí končit, upozornil vicekancléř Sigmar Gabriel, který je přesvědčen, že Německo může v několika následujících letech očekávat každý rok půl miliónu žadatelů o azyl. [celá zpráva]

Němci naléhají, aby se na zvládnutí uprchlické vlny podílely i další země EU. Předseda Evropské komise proto ve středu v Evropském parlamentu přednesl návrh na přerozdělení 160 000 běženců.

Česká republika by tak měla přijmout 2 978 lidí. Jednat o tom mají v pondělí ministři vnitra členských států EU. [celá zpráva]

Některé země včetně ČR s kvótami nesouhlasí. Diplomaté se domnívají, že ani tato schůzka nemusí o dalším postupu rozhodnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám