Hlavní obsah

Kameramanka, která kopala do dětí migrantů, vyvolává emoce po celém světě

Právo, Novinky, lsi, kre, ivi
Budapešť
Aktualizováno

Chování maďarské kameramanky Petry Lászlóové, která na videu kopala do dětí migrantů a podrazila nohu uprchlíkovi s dítětem, vyvolává rozhořčení po celém světě. Na sociální síti Facebook už dokonce vznikla stránka Petra Laszlo Shame Wall (Zeď hanby Petry Lászlóové), na kterou už přispěly tisíce lidí. Maďarská Demokratická koalice podala na kameramanku žalobu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka kopala do dětí uprchlíkůVideo: Reuters

 
Článek

„Zeď hanby Petry Lászlóové, maďarské novinářky, která kopala kolem uprchlických dětí. Tato stránka je zeď hanby pro ni a pro lidi, jako je ona,“ uvádí se v hlavičce stránky, kterou už sledují tisíce lidí z celého světa. Negativní komentáře píší uživatelé z Německa, Španělska, Peru, Saúdské Arábie, Tuniska, Číny či Makedonie.

„Zasloužíš si to nejhorší v tvém bezvýznamném životě,“ napsala jedna z přispěvatelek. „Řekněte jí, že se musí naučit, jak pomáhat lidem a šířit lásku mezi lidmi. Jsi rasista a musíš jít do vězení,“ napsal zase Mohammed ze švédského Kristianstadu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rasista, monstrum, zvíře, spodina – těmito a ještě tvrdšími slovy označují kameramanku lidé na facebookových stránkách. „Nikdy v životě jsem neviděla takové zlo. Doufám, že nemáš děti a že je nikdy mít nebudeš!“ napsala Roni Segevová. Podobné rozhořčení panuje také na sociální sítí Twitter, kde video uveřejnil jeho autor Stephan Richter.

Má i příznivce

Petra Lászlóová nemá na Facebooku jen Zeď hanby, ale také nový profil, který se líbí více než třem stovkám lidí. Pravděpodobně se ale jedná o podvod, v němž využili jméno kameramanky odpůrci uprchlíků.

Na profilu Petra Laszlo Síť televizních stanic se ve středu dopoledne objevil obrázek s nápisem „Uprchlíci nejsou vítáni“, který následuje komentář: „Dostala jsem více než 1500 nenávistných zpráv. Devadesát procent přišlo od muslimů, kteří podporují IS. Je také zajímavé, že z mé země přišlo nula procent zpráv. Mám za sebou celou zemi. Děkuji vám, Maďarsko.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila nohy syrskému uprchlíkovi, který utíkal před policiíVideo: Reuters

Opoziční Demokratická koalice podala ve středu na kameramanku televize N1TV žalobu. Podle Helsinské komise může být odsouzena až k pěti letům vězení.

Okamžitě propuštěna

Vedení televize N1TV kameramanku s okamžitou platností propustilo a tím považuje celou věc za vyřízenou. Šéfredaktor Szabolcs Kisberk označil její chování za nepřípustné.

Na záběrech serveru index.hu je vidět, jak kameramanka televize N1TV kope do dětí migrantů, které prchají před policisty. Lászlóová následně podrazila nohu staršímu uprchlíkovi, který s dítětem v náručí utíkal před policistou.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Kameramanka televize N1TV nastavila nohu muži, který utíkal s dítětem v náručí.

Případ se stal v úterý u záchytného tábora Röszke na srbsko-maďarské hranici. Po dlouhém čekání na registraci zde migranti prorazili kordon policie. Podle maďarských médií je televize N1TV blízká extrémně pravicové straně Jobbik.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám