Hlavní obsah

Projev o stavu EU byl opakovaně narušován, italský poslanec chodil v masce Merkelové

Štrasburk
Aktualizováno

Projev předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera se zprávou o stavu Evropské unie byl opakovaně přerušován, především ze strany britských izolacionistů. Největší rozruch ale vyvolal italský poslanec, který si nasadil masku s portrétem německé kancléřky Angely Merkelové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Europoslanec v masce Angely Merkelové si potřásl rukou s JunckeremVideo: Reuters

 
Článek

Když Juncker hovořil o nutnosti obrany před ruským nebezpečím, poslanec italské Ligy severu Gianluca Buonanno si nasadil masku a nakonec sešel až k řečništi, kde Junckerovi podal ruku, i když ho předseda europarlamentu Martin Schulz žádal, aby si masku sundal.

Juncker na to reagoval slovy. „Evropský parlament je místo, kde můžete potkat kohokoliv. Jednota je v různorodosti.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ještě předtím zaznělo, že to Merkelové na masce sluší.

Už předtím čelil opakovaným výhradám Nigela Farangeho, na což reagoval slovy. „Mám rád vaše přerušování, protože je inspirující.“ Pak ale přitvrdil, když dodal: „Jedinou kvalitu, kterou sdílíme, je humor.“

Farage a další poslanci strany UKIP měli hned na úvod hlasité námitky proti tomu, že je Juncker označil za Evropany. Uvedli, že se považují za Brity.

Schulz mu zase vytýkal, že překročil čas určený pro projev, na což Juncker reagoval slovy, že je teprve v polovině. Pak projev zkrátil a pasáže o sankcích proti Rusku vypustil. Přesto se ještě jednou diskutovalo o délce projevu, zda trval už 74 minut, nebo déle.

Reklama

Výběr článků

Načítám