Hlavní obsah

Ultramoderní americké stíhačky Raptor jsou v Německu, objevily se i v Polsku

Spangdahlem

V Německu jsou od minulého týdne dislokovány čtyři ultramoderní bojové letouny páté generace Lockheed F-22 Raptor, uvedl web Airforce technology. Dva už cvičily v pondělí v Polsku, kam přiletěly na základnu Lask, uvedla agentura AP. v Polsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americké stíhačky F-22 se účastní výcviku na základně v NěmeckuVideo: Reuters

 
Článek

Čtyři raptory z 95. stíhací letky amerického letectva USAF jsou umístěny na německé letecké základně Spangdahlem. Spolu s nimi tam přiletěl i transportní C-17 Globemaster III s šedesáti příslušníky letky a pozemního personálu. Velitel USAF v Evropě a Africe generál Frank Gorenc k prvnímu nasazení raptorů v Evropě řekl: „Toto první výcvikové nasazení je perfektní příležitostí cvičit spolu s dalšími letouny USA i s našimi partnery a se spojenci v NATO.“

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Voják střeží americkou stíhačku F-22 Raptor v hangáru na letišti U.S. Spangdahlem

Cvičit budou se stroji F-15 a F-16, ale i s Eurofightery Taifun.

„Toto nasazení ... demonstruje náš přístup a náš závazek k zajištění evropské bezpečnosti,“ dodal generál k programu placenému z Iniciativy opětovného ujištění Evropy.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Americká stíhačka Lockheed F-22 Raptor pojíždí na německé základně Spangdahlem

V Estonsku na základně Ämari je nyní také osm bitevníků A-10 Thunderbolt II a 170 příslušníků letectva v rámci podpory operaci Atlantská rozhodnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám