Hlavní obsah

Výtržnosti kvůli uprchlíkům v Sasku pokračují

– Berlín

V saském Heidenau se třetí noc po sobě odehrály výtržnosti. Členové krajní levice napadli nedaleko uprchlického centra skupinu lidí, kteří zřejmě patřili ke stoupencům krajní pravice, informovala v noci na pondělí agentura DPA. Svědci hovoří o několika zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční protesty v HeidenauVideo: Reuters

 
Článek

Před uprchlickým střediskem dříve ten den pokojně demonstrovalo zhruba 250 antifašistů a provolávalo pozdravy na přivítanou uprchlíků. K potyčkám došlo při odchodu na nádraží. Policisté, kteří demonstranty vyprovázeli, proti výtržníkům použili slzný plyn.

Nepokoje se ve městě nedaleko hranic s Českou republikou odehrály i v předchozích dnech. Páteční demonstrace proti přijímání běženců přerostla v násilnosti, při kterých bylo zraněno více než 30 policistů. V noci na neděli pak zhruba 200 radikálů házelo petardy a lahve na policisty. Město by měl dnes navštívit německý vicekancléř Sigmar Gabriel.

Německo je jednou z hlavních cílových zemí uprchlíků proudících do Evropy. Země žádá kvůli uprchlické krizi sjednocení azylové politiky Evropské unie a spravedlivé přerozdělení běženců mezi unijní státy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám