Hlavní obsah

Na Gerlachovském štítu zachraňovali českého turistu

Právo, ivi, Bratislava
Bratislava

V oblasti Lavinové věže ve Vysokých Tatrách probíhala v noci ze soboty na neděli dramatická záchrana 35letého českého turisty. Web Horské záchranné služby (HZS) informoval, že akce skočila v neděli v ranních hodinách.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V sobotu v podvečer požádal český horolezec o pomoc horské záchranáře. Při túře na Gerlachovský štít v blízkosti Lavinové věže si totiž přivodil zranění ramene a nemohl dál pokračovat.

Horští záchranáři požádali o pomoc Vrtulníkovou záchrannou zdravotní službu. Vrtulník letěl s jedním záchranářem na palubě na pomoc českému turistovi, když se náhle zhoršily povětrnostní podmínky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Posádka proto vysadila záchranáře na hřebenu asi 200 metrů od zraněného turisty. Následně vysadil vrtulník na místě dalšího člena HZS.

Oba horští záchranáři se v těžce dostupném terénu dostali ke zraněnému, kterého na místě ošetřili a zraněné rameno mu zafixovali. Následně společně sestoupili na Slezský dům, odkud pokračovali terénním vozidlem do Starého Smokovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám