Hlavní obsah

Havárii letadel na Slovensku přežil český parašutista

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA
Aktualizováno

Na palubě jednoho z letadel, která ve čtvrtek havarovala u slovenské obce Červený kameň, byl i jeden český parašutista. Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák na místě informoval, že český parašutista nehodu přežil a utrpěl pouze lehká zranění.

Foto: TV Markíza

Vrak letadla u vesnice Červený Kameň

Článek

Při nehodě zemřelo sedm lidí. [celá zpráva]

Ve vzduchu se srazila dvě letadla české výroby L-410. „V každém z letadel byli dva piloti a 17 parašutistů. V každém z letadel zahynuli oba piloti a dohromady tři parašutisté,“ uvedl Kaliňák.

Skokem si zachránilo život 31 parašutistů, kteří vyvázli bez vážnějších zranění. Čtyři z nich byli převezeni do nemocnice v Trenčíně. „Ještě nemůžu mluvit, ale jsem šťastný, že žiju. Letadla se dostala pod sebe, jedno narazilo podvozkem do druhého a utrhly se vrtule. Piloti to ještě zvládli tak, aby letadla nespadla na rodinné domy,“ řekl serveru topky.sk jeden z parašutistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři na místě pádu dvou letadel na západě SlovenskaVideo: Reuters

Podle svědků došlo k nehodě při stoupání obou letadel, která byla v době kolize ve vzduchu jen pár minut. Stroje se srazily ve výšce asi 1500 metrů. Svědci uvedli, že zatímco se obě letadla řítila k zemi, vyskakovali z nich parašutisté.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Srážka letadel s parašutisty si na Slovensku vyžádala sedm mrtvých

Parašutisté nacvičovali hromadný seskok, který chtěli předvést na víkendovém leteckém dni. Organizátoři po tragédii letecké dny zrušili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám