Hlavní obsah

V Německu zavraždili únosci dívku, jeden předstíral, že je Čech

– Berlín • Aktualizováno

Sedmnáctiletou dceru podnikatele v Německu unesli a zavraždili únosci, z nichž jeden předstíral český původ a odvlečení dívky do České republiky. Po jejím otci, úspěšném podnikateli, původně požadovali 1,2 miliónu eur (více než 32 miliónů korun), pak ale zřejmě zpanikařili a uškrtili ji.

Foto: Profimedia.cz

Statek v saském Lampersdorfu, kde bylo nalezeno tělo zavražděné Anneli.

Článek

Případ vzbudil pozornost celé země a zprávy o hledání unesené z předních pozic novin vytlačily články o řecké a imigrantské krizi. Sedmnáctiletá Anneli byla unesena minulý čtvrtek večer blízko Míšně, když na kole venčila psa.

Únosci ji odvezli ve voze BMW šedé barvy a o pár hodin později volali z jejího mobilu otci, aby zaplatil výkupné, chce-li, aby jeho dceru propustili. Volající se snažil mluvit pozměněným hlasem. Předstíral český přízvuk a tvrdil, že Anneli byla odvlečena přes hranici do České republiky.

Otec v telefonu slyšel, jak v pozadí jeho dcera křičí. Když položil telefon, začal po ní okamžitě venku pátrat, našel ale už jenom její kolo a k němu přivázaného psa.

Únosci požadovali, aby muž zaplatil výkupné převodem na bankovní účet. Otec upozornil, že to vzhledem k výši požadované částky nebylo možné provést okamžitě.

Zanedlouho je našli

Brzy na to byla zřejmě dívka po smrti. Policie se kloní k názoru, že dvojice mužů, kteří ji unesli, zpanikařila. Únosci si uvědomili, že jednali diletantsky, když se při únosu a následném kontaktu s Anneli nemaskovali. Zřejmě ji pak uškrtili opaskem.

Policie se jim dostala na stopu o víkendu, když vyhodnotila signály z mobilu a DNA na dívčině kole.

Na dvou místech pak zadržela 39letého už dříve vyšetřovaného kuchaře, který je v současnosti nezaměstnaný, a jeho 62letého komplice, který obchodoval se zlatem. Ten se k vraždě přiznal a vyšetřovatele navedl na jeden statek v Sasku, kde bylo tělo Anelli ukryto v jámě. Ukázalo se, že se jedná o statek tchána mladšího z mužů.

Policie má za to, že mladší z podezřelých Anelli od vidění znal a zjistil si o ní informace na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám