Hlavní obsah

Žena potratila, v nemocnici zapomněli plod u její postele

Birmingham

Třiatřicetiletá Britka Sarah Howardová prožila šok v birminghamské nemocnici, kde podstoupila odstranění plodu po spontánním potratu. Když se probrala z narkózy, spatřila u okraje své postele hlavičku osmitýdenního plodu, který zdravotnický personál zapomněl odnést, uvedl v úterý deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se žena probrala a natáhla se po dece, uviděla ostatky plodu v igelitovém sáčku.

„Kéž by to bylo něco jiného, ale věděla jsem, co to je. Propadla jsem hysterii. Nemohla jsem uvěřit, na co se to dívám,“ svěřila se Howardová.

„V pláči jsem to šla ukázat sestře, ta po tom chňapla a odnesla to pryč. Nemůžu té nemocnici odpustit, že tam ty ostatky takhle nechali,“ dodala.

Žena upřednostnila chirurgické odstranění odumřelého plodu před přirozeným vypuzením právě z toho důvodu, že nechtěla ostatky nenarozeného dítěte spatřit.

Vedení birminghamské nemocnice Women’s Hospital se Howardové omluvilo. „Je nám nevyslovitelně líto toho, co se stalo a jaký zármutek to způsobilo. Děláme vše, abychom ji a její rodinu podpořili. Zahájili jsme vyšetřování, abychom zajistili, že se to již nestane,“ uvedl mluvčí nemocnice.

Osmitýdenní plod je dlouhý asi dva centimetry a má už vyvinuté prsty na rukou i na nohou. Má tenkou, průhlednou kůži.

Reklama

Výběr článků

Načítám