Hlavní obsah

Češka půjde na Slovensku na devět let do vězení za přípravu vraždy manžela

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Česká podnikatelka Eva Zámečníková (33) byla ve čtvrtek slovenským Specializovaným soudem v Pezinku odsouzena k devíti letům vězení za přípravu vraždy svého manžela. Rozsudek není pravomocný, odsouzená se odvolala.

Článek

Podle obžaloby si Češka loni v lednu jen dva měsíce po svatbě objednala vraždu svého manžela. Martinu Adamkovičovi měla nabídnout 50 tisíc eur (1,3 miliónu Kč), pokud jejího manžela zavraždí. Vražda měla být spáchána v rodinném domě manželů v obci Chocholná-Velčice v okresu Trenčín.

Adamkovič však začal spolupracovat s policií a v následném soudním procesu vystupoval jako svědek. Česká podnikatelka po celou dobu trvání procesu odmítala, že si manželovu vraždu objednala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Svědek však u soudu řekl, že Zámečníková mu opatřila pistoli, s níž měl jejího manžela zastřelit. Zbraň však nebyla funkční, a tak změnila plán a řekla Adamkovičovi, aby jejího manžela zneškodnil paralyzérem a následně uškrtil gumovým švihadlem.

Zámečníková strávila několik měsíců ve vyšetřovací vazbě. Před rokem byla propuštěna, protože se blížil termín porodu jejího dítěte. To čekala už s novým partnerem. [celá zpráva]

Prokurátor navrhoval soudu, aby obžalovanou poslal do vězení na deset let. Původně jí hrozilo doživotí. Navrhovaný mírnější trest prokurátor odůvodnil kromě jiného tím, že šlo o přípravu trestného činu, jenž nebyl dokonán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám