Hlavní obsah

U eurotunelu zahynul člověk, vtrhlo tam 1500 migrantů

– Londýn • Aktualizováno

Jeden muž zahynul v areálu eurotunelu, když do jeho prostoru v úterý večer vtrhlo na 1500 migrantů, oznámila podle BBC francouzská policie. „Náš tým našel ráno tělo a hasiči potvrdili smrt této osoby,“ řekl podle televize ABC mluvčí společnosti Eurotunnel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci se promenádují kolem eurotuneluVideo: Reuters

 
Článek

Obětí je Súdánec ve věku 25 až 30 let, kterého srazilo nákladní auto, které v Calais sjíždělo z trajektu, uvedla stránka rádia France Info. Počet lidí, kteří zahynuli v okolí tunelu od začátku června, stoupl na devět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolony kamiónu před tunelemVideo: Reuters

„Všechno se děje přes noc a v 6:00 hod. má policie hodně práce,“ uvedl zdroj z policie. Podle něj je v areálu ještě pět set až tisíc migrantů.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Migranti na cestě k eurotunelu

Tunel je proto uzavřen. Migranti si podle jednoho ze svědků počínali agresivně a útočili na všechna vozidla.

Už v pondělí do tunelu vnikly dvě tisícovky migrantů. Bylo to největší množství za poslední měsíc a půl. Kvůli tomuto pokusu byly po celé úterý zpožděny vlaky Eurostar na francouzské straně o půl hodiny, na britské o hodinu, uvedla AFP.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Migrant v areálu eurotunelu mluví s dalšími za plotem.

Mluvčí jeho provozovatele řekl, že migranti pronikají do tunelu každou noc. Dodal, že by s tím měla dělat něco vláda: „Potřebujeme, aby zastavila proud migrantů v Calais.“ Uvedl, že v akci jsou všichni členové ostrahy tunelu, která má dvě stě lidí.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Mluvčí britského ministerstva vnitra už tento měsíc oznámil, že sedm miliónů uvolněných z rozpočtu půjde na stavbu nového plotu u Coquelles, který bude dlouhý skoro dva kilometry. I Francie už přislíbila dát peníze na bezpečnostní opatření u tunelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám