Hlavní obsah

Při bitce běženců na srbsko-maďarské hranici zemřel mladý Afghánec

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila pondělní bitka dvou skupin běženců na srbsko-maďarské hranici. Na následky bodného zranění zemřel mladý Afghánec a další dva lidé jsou zraněni, uvedla agentura MTI. Konflikt se stal ještě na srbském území u obce Bački Vinogradi.

Foto: MTI

Zadržená skupinka imigrantů v Maďarsku

Článek

László Toroczkai , starosta maďarské hraniční obce Ásotthalom, připustil, že pachatelé se po činu pravděpodobně dostali na maďarské území. Mluvčí policie Szabolcs Szenti potvrdil, že na maďarském území zadrželi zraněného muže ze Sýrie, který byl převezen do nemocnice. Zatím není jasné, zda Syřan byl účastníkem zmíněného konfliktu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Maďarsko se od loňského roku potýká s obrovským přívalem nelegálních migrantů, kteří do země proudí ze Srbska. Jen od pátku do neděle zadrželi na maďarském území 4725 běženců. Od začátku roku vstoupilo na území Maďarska přes 90 tisíc migrantů.

Vláda premiéra Viktora Orbána se proto rozhodla postavit na hranici se Srbskem plot. Bariéra v délce 175 kilometrů by měla být hotová do konce srpna, ačkoliv se původně předpokládalo, že bude dokončena v listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám