Hlavní obsah

Developer zboural historickou hospodu, úřady mu nařídily znovu ji postavit cihlu po cihle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Radní v londýnském městském obvodě Wandsworth nařídili developerské firmě, která bez povolení zbourala budovu historické hospody, aby ji znovu postavila, a to cihlu po cihle tak, aby vypadala stejně jako před demolicí. Ve čtvrtek o tom informoval deník London Evening Standard.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde stávala hospoda Alchemist Pub

Článek

Úřady ve Wandsworthu odmítly majiteli pozemku, firmě  Udhyam Amin, vydat zpětné povolení k demolici poté, co v květnu budovu hospody Alchemist Pub nechal srovnat se zemí.

Viktoriánská budova ve čtvrti Battersea byla v roce 2013 označena za zpustošenou trosku, svému původnímu účelu přitom dříve sloužila stovku let. Developer, který má v plánu svůj pozemek rozšířit a vybudovat na něm obytný blok, nechal stavbu bez povolení strhnout s poukazem na to, že byla narušena její statika a že se stala nebezpečnou.

Foto: London Evening Standard

Alchemist Pub před demolicí

Podle radních to ovšem byla jen klička, kterou developer hodlal obejít odpor úřadů k likvidaci historického dědictví.

„Podle našeho názoru byla tato demolice velmi závažným porušením pravidel územního rozvoje, které může být napraveno pouze kompletním znovuvybudováním a zrekonstruováním tohoto důležitého objektu za použití stejných materiálů a do původní architektonické podoby,“ uvedla radní Sarah McDermottová, šéfka plánovacího odboru. Podle ní bylo odstranění domu v rozporu s veřejným zájmem.

V Londýně se jedná letos už o druhý případ, kdy developer zboural historickou budovu bez povolení a bylo mu nařízeno ji znovu postavit. V dubnu takto šla k zemi hospoda Carlton Tavern ve čtvrti Maida Vale.

Reklama

Výběr článků

Načítám