Hlavní obsah

Slovenského primáře vyhodili, protože dovolil na sále natáčet klip

– Bratislava
Právo, ivi

Ředitel nemocnice v Trenčíně odvolal primáře gynekologicko-porodnické kliniky Petra Kaščáka, protože povolil natáčení klipu skupiny Karpatské chrbáty přímo na operačním sále. Kaščák je sám uznávaným muzikantem ze známé slovenské undergroundové kapely Bez ladu a skladu a v klipu si i zahrál.

Primář gynekologie dovolil natáčet klip na operačním sále bez souhlasu nemocniceVideo: TV Markíza

 
Článek

Vedení nemocnice tvrdí, že akce vážně porušila hygienicko-epidemiologický režim celého pracoviště.

„Bez souhlasu vedení nemocnice povolil cizím osobám v civilním oblečení vstup do funkčního operačního sálu. Tím mohl pacientky vystavit zvýšenému riziku infekčních komplikací,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Gembešová.

Kaščák to odmítá a důvody svého odvolání označil za záminku. „Reálným důvodem mého odvolání je to, že ne každému vyhovuje můj způsob vedení kliniky a mé vysoké nároky na kolektiv. Někteří lidé to využili jako záminku,“ dodal. Na klinice chce ovšem zůstat i poté, co přišel o funkci primáře.

Ministerstvo s nemocnicí souhlasí

Branislava Jobuse ze skupiny Karpatské chrbáty odvolání primáře mrzí. S Kaščákem se zná třicet let, tedy z doby, kdy odvolaný primář zakládal kapelu Bez ladu a skladu.

Skupina Karpatské chrbáty nahrála na operačním sále videoklip k písničce Žlučníkový záchvat. „Byli jsme tam půl hodiny pod dohledem primáře, proto je k neuvěření, co se stalo,“ dodal Jobus.

Slovenské ministerstvo zdravotnictví vyjádřilo souhlas s postupem vedení nemocnice. „Ministerstvo nezasahuje do personálních aktivit nemocnice. Pan primář ztratil svou funkci, protože zásadně porušil pracovní disciplínu,“ uvedla mluvčí rezortu Zuzana Čižmáriková.

Reklama

Výběr článků

Načítám