Hlavní obsah

Na Donbasu zuří válka sniperů

Kyjev

Situace na východě Ukrajiny zůstává napjatá. Pravidelně jsou registrovány přestřelky, v neděli byly pozice ukrajinských sil podle štábu operace ATO ostřelovány 75krát. Separatisté opět nasadili těžké zbraně, v šesti případech houfnice ráže 122 a 152 mm a v šesti případech tanky. Přesto se podle pondělního vyjádření vojenského analytika Dmitra Tymčuka charakter bojů změnil. Podle něj na Donbasu probíhá válka odstřelovačů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U kontrolního stanoviště na východě Ukrajiny se ozývaly výstřelyVideo: Reuters

 
Článek

„Válka sniperů nabírá na obrátkách,“ uvedl Tymčuk. „Obě strany aktivně využívají odstřelovačů, a to jak jednotlivých sniperů, tak speciálních skupin odstřelovačů. Nejaktivnější jsou v oblastech obcí Marjinka, Peski, Šumy, Šyrokino a Krymske, Ščastje a Stanica Luhanska,“ doplnil.

Větší nasazení skupin odstřelovačů souvisí se stažením těžkých zbraní od linie dotyku na základě minských dohod. Nejaktivnější jsou podle Tymčuka na obou stranách ale právě odstřelovači a pak malé průzkumné a diverzní skupiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Doněcký separatista seskakuje z obrněného transportéru u obce Novolaspa

Separatisté stále nasazují těžké zbraně s ráží přes 100 mm, uvedlo velení ukrajinské operace ATO.  Nejčastěji používají minomety ráže 120 mm, které za posledních 24 hodiny nasadili 18krát. Šestkrát využili houfnice 2S1 Gvozdika ráže 122 mm a 2S3 Akacija ráže 152 mm, nasadili je u obce Peski.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám