Hlavní obsah

Při tradičních bězích s býky v Pamploně se zranilo 16 lidí

Pamplona

Při letošním druhém běhu s býky ulicemi severošpanělské Pamplony se ve středu ráno zranili tři lidé. Informovala o tom agentura AP, podle níž jeden z býků nabral na rohy 27letého Australana a způsobil mu zranění v oblasti třísel, která údajně nejsou vážná. Další dva muži - jeden Španěl a jeden Francouz - utrpěli pohmožděniny. Dalších 13 lidí se zranilo už při úterním běhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při letošním druhém běhu s býky v Pamploně byli zraněni tři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Tradiční běhy s býky se každoročně konají v rámci oslav svátku svatého Fermína a účastní se jich stovky lidí, kteří doprovázejí zvířata na cestě mezi ohradou a arénou. Středeční průvod trasu dlouhou 850 metrů zdolal za dvě minuty a 14 sekund.

Devítidenní oslavy začaly v Pamploně v pondělí ohňostrojem zvaným Chupinazo vypáleným z balkónu radnice. První běh s býky pak byl na programu v úterý, kdy se zranilo nejméně 13 lidí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Loni se při bězích s býky zranilo nejméně 42 lidí včetně dvou Britů a jednoho Američana. Od roku 1924, kdy se o bězích s býky začaly vést záznamy, zvířata zabila 15 lidí. Zatím poslední obětí běhů s býky byl v roce 2009 sedmadvacetiletý Španěl, kterému býčí rohy smrtelně poranily plíce a srdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám