Hlavní obsah

Francouzské armádě zmizely balíčky s plastickou trhavinou

Marseille

Francie mobilizovala své bezpečnostní síly poté, co z vojenského skladu na jihu země někdo ukradl asi deset balíčků plastické trhaviny, na 150 rozbušek a granáty. Předpokládá se, že krádež mají na svědomí členové nějakého zločinného gangu či teroristé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vojáci objevili protržený ochranný plot a zmizení nebezpečného materiálu ze skladu v obci Miramas v pondělí a domnívají se, že krádež se udála v noci na pondělí. "Dostal jsem jen málo informací, ale je to velmi zneklidňující. Na případ se zaměřují všechny státní složky," řekl v úterý webu Le Figaro starosta obce Frédéric Vigouroux.

V objektu mezi městy Aix-en-Provence a Arles nedaleko Marseille nejsou kasárna, ale jen sklad výzbroje pro operace francouzské armády v zahraničí, upřesnila rozhlasová stanice Europe 1. Objekt tvoří nejméně devět budov.

Nejpravděpodobnější se dnes podle Le Figaro jeví dvě hypotézy. První se týká velkého banditismu, v rámci něhož by odcizený materiál mohl sloužit k loupení bank a dalších objektů. Vyšetřovatelé se zaměřují ale také na možnost, že za vším stojí teroristé, kteří plánují nějaký útok ve Francii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám