Hlavní obsah

V Maďarsku se opět bouřili uprchlíci, policie použila slzný plyn

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)
Budapešť

Speciální jednotka maďarské policie zasahovala v pondělí v azylovém táboře v maďarském městě Debrecín na východě země. Agentura MTI informovala, že migranti napadali projíždějící automobily a zapálili kontejner se smetím.

Foto: MTI

Policejní jednotka před táborem v Debrecínu

Článek

Asi sto migrantů házelo kameny na auta a mlátilo do nich holemi. Speciální jednotka nakonec zatlačila běžence zpět do areálu tábora. Podle agentury lidé skandovali „Allah Akbar“.

Mluvčí policie Erika Demeterová potvrdila, že k rozehnání následné rvačky mezi migranty použila policie slzný plyn.

Jeden ze zasahujících policistů utrpěl lehké zranění po zásahu kamenem. Od pondělního večera nesmí běženci opustit tábor.

Ke konfliktu došlo údajně proto, že jeden z běženců pošlapal Korán. Za to ho napadl jiný muž a do následných násilností se zapojily další desítky obyvatel tábora.

Foto: MTI

Imigranti v Debrecínu

Primátor Debrecínu László Papp po návštěvě místa uvedl, že bylo jen otázkou času, kdy v přeplněném azylovém táboře dojde k nějakému konfliktu. „Policie situaci zvládla. Od úterý posílíme její přítomnost v celém městě. Situace je nepřijatelná, tábor by ve městě vůbec neměl být,“ uvedl primátor.

Kapacita azylového areálu je 800 lidí. Postavením stanů se zvýšila na 1900.

Ve čtvrtek se bouřili běženci v záchytném táboře u města Röszke nedaleko srbsko-maďarské hranice. K zásahu policie zde nakonec nedošlo. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela 25 uprchlíků z KongaVideo: Ivan Vilček, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám