Hlavní obsah

V Německu zemřela Magdalena Koppová, manželka teroristy Šakala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu zemřela Magdalena Koppová, která byla ženou proslulého venezuelského teroristy Iljiče Ramíreze Sáncheze, známého spíš pod jménem Carlos či Šakal. V pondělí o tom informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Magdalena Koppová na fotografii z roku 2010

Článek

Koppová, které bylo 67 let, zemřela již 15. června, o jejím skonu ale až v pondělí informovalo bavorské město Neu-Ulm, odkud pocházela. V minulosti byla členkou západoněmecké radikálně levicové organizace Revoluční buňky, později s Carlosem žila v exilu v arabských zemích. Zatímco Carlos byl v roce 1994 zadržen v Súdánu a vydán do Francie, kde si za terorismus odpykává doživotní vězení, Koppová několik let pobývala ve Venezuele.

Foto: Profimedia.cz

Iljič Ramirez Sánchez alias Carlos nebo Šakal na snímku z roku 2004

Na konci roku 1995 se vrátila zpět do rodného Neu-Ulmu, kde od té doby žila. Podle Wikipedie se Carlose zřekla a nabídla úřadům své svědecké výpovědi.

Carlos byl svého času jedním z nejhledanějších teroristů světa. Například v roce 1975 se mu podařilo z vídeňského sídla do Alžírska unést 11 arabských ministrů Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). Má se za to, že se během své teroristické kariéry skrýval v řadě komunistických zemí se souhlasem tamních vlád, mimo jiné i v Československu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám