Hlavní obsah

Nová první dáma Francie? Hollande se poprvé objevil s Gayetovou na oficiální akci

– Paříž
Právo, nek

Francouzský prezident Franҫois Hollande a herečka Julie Gayetová se poprvé společně objevili na oficiální akci. Stalo se tak ve čtvrtek na kopci Mont Valérien poblíž Paříže na vzpomínkové ceremonii k 75. výročí londýnské výzvy generála Charlese de Gaulla k boji proti nacismu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Herečka Julie Gayetová (vpravo) se svým dědečkem Alainem Gayetem (vlevo na invalidním vozíku)na vzpomínkové ceremonii k 75. výročí výzvy generála Charlese de Gaulla k boji proti nacismu.

Článek

Pařížská média to v pátek komentovala slovy, že Francie zřejmě už zase budou mít první dámu poté, co se Hollande loni v lednu rozešel se svou tehdejší přítelkyní, novinářkou Valérií Trierweilerovou, když vyšel najevo prezidentův poměr s Gayetovou. Od té doby Hollande na oficiálních akce chodil sám, bez doprovodu, což budilo dohady a nejasnosti, jak to vlastně s jeho vztahem s Gayetovou je.

„Julie Gayetová vystupuje na světlo,“ poznamenal nyní magazín Paris Match. Podle listu Le Nouvel Observateur se Hollande možná rozhodl „na zkoušku“ ukázat veřejnosti Gayetovou jako možnou první dámu. Už dříve se objevily zprávy, že Gayetová se zabydluje v Elysejském paláci a že se stále častěji účastní veřejných akcí, které mají jen málo společného s jejím povoláním, filmem.

Foto: Pool, Reuters

Francouzský prezident Francoise Hollande

V souvislosti s akcí na Mont Valérien nicméně prezidentská kancelář mírnila spekulace reportérů, když jeden její pracovník prohlásil, že Gayetová byla součástí oficiální delegace nikoli pro svůj vztah s Hollandem, ale jako vnučka Alaina Gayeta, dnes již 92letého příslušníka jednotek bojujících za osvobození Francie.

Gayetová se podle médií celou dobu držela v pozadí, za veterány a bývalými příslušníky odboje, když se s nimi Hollande zdravil a poté přednesl projev. Po skončení akce odešla i s dědečkem, jenž se pohybuje na invalidním vozíku, a s otcem, který se ceremonie také zúčastnil.

Související téma

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám