Hlavní obsah

Německo má první oběť MERS

– Osnabrück

Pětašedesátiletý muž z německého Severního Porýní-Vestfálska, který se v květnu léčil s MERS, zemřel v Ostercappelnu. Uvedla to v úterý agentura DPA s tím, že muž zemřel 6. června. Jde o první oběť v Německu, která se MERS nakazila. Několik mrtvých, které zabila tato nemoc, zaznamenali lékaři v Evropě v roce 2013 ve Francii a Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Koronavirus MERS

Článek

Muž sice nepodlehl přímo koronaviru, ale zemřel na selhání orgánů, které přišlo po nákaze koronavirem, uvedla v úterý klinika Niles-Stensen.

Muž se MERS nakazil při únorové dovolené v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Nemoc překonal a od půlky května už nebyl v izolaci. Pak se ale jeho stav zhoršil a trpěl plicní infekcí.

Problémy s koronavirem způsobujícím MERS řeší v posledních týdnech hlavně Jižní Korea. Od května tam na tuto nemoc zemřelo 19 lidí. Počet nakažených v zemi stoupl na 154 lidí. [celá zpráva]

Co je infekce MERS-CoVPůvodce onemocnění, koronavirus (MERS-CoV), vyvolává těžký zánět plic spojený s akutní poruchou dýchání.Smrtnost onemocnění je vysoká, pohybuje se kolem 40–60 % u osob s přidruženými onemocněními. Doba od nákazy do propuknutí příznaků je 2–14 dní. K přenosu dochází při úzkém kontaktu s nemocným. Podobá se přenosu chřipky.

MERS se poprvé objevil v roce 2012 v oblasti Blízkého východu. Nakazili se většinou lidé, kteří přicházeli do styku s velbloudy, i když se jako přenašeči nevylučují netopýři.

Související téma

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

V Soulu desinfikují metro

Proti nemoci není znám žádný lék.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám