Hlavní obsah

Zloděj ukradl počítač s tajnými složkami o maďarské jaderné elektrárně

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řediteli maďarské jaderné elektrárny ve městě Paks odcizili z automobilu počítač, v němž měl uloženy tajné dokumenty o připravovaném rozšíření jediné maďarské jaderné elektrárny. V sobotu o tom informoval maďarský deník Blikk.

Foto: Novinky

Článek

List uvedl, že případ se odehrál před několika týdny v Budapešti, kde měl ředitel elektrárny schůzku. Zloděj se v průběhu několika minut vloupal do jeho vozu a odnesl si počítač i další nosiče dat. Pachatel zřejmě vůbec netušil, o jaké dokumenty šlo a jeho cílem bylo odcizit především počítač.

Ředitel jaderné elektrárny případ okamžitě ohlásil policii, ale pachatele se zatím nepodařilo vypátrat. Právník Róbert Fridman v této souvislosti deníku řekl, že řediteli elektrárny hrozí trestní stíhání ve věci zneužití tajných dokumentů z nedbalosti. Hrozí mu až tři roky vězení.

Úřad maďarské vlády případ nekomentoval. Policie případ řeší jako krádež. O významu kořisti však podle deníku svědčí, že pátrání vykonává speciální oddělení kriminálky.

Dostavbu jaderné elektrárny Paks zabezpečuje ruská společnost Rosatom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám