Hlavní obsah

Někdejší šéf MMF Strauss-Kahn se kuplířství nedopustil, rozhodl soud

Lille
Aktualizováno

Soud ve Francii v pátek zprostil bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna z kuplířství. Soud uznal, že Kahn neměl finanční prospěch z prostitutek, s nimiž se stýkal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Strauss-Kahn odjíždí k soudu v LilleVideo: Reuters

 
Článek

Šestašedesátiletý Kahn u soudu v Lille tvrdil, že ze své pozice „zachraňoval svět“ a při této náročné práci občas potřeboval oddych při „rekreačních schůzkách“. Ženy, s nimiž se stýkal, prý považoval za svobodomyslné a netušil, že jsou prostitutky.

Ty ovšem potvrdily, že byly za sexuální služby placeny. Dvě z nich navíc uvedly, že se musely účastnit „bestiálních scén“.

Kahn, o němž se hovořilo jako o možném budoucím prezidentovi Francie, musel odstoupit z čela MMF v roce 2011, když ho pokojská hotelu v New Yorku obvinila ze znásilnění. Kahn s ní nakonec dojednal mimosoudní dohodu.

Následovalo však další stíhání, za které mu hrozilo až deset let vězení a pokuta ve výši 1,5 miliónu eur. Kahn byl společně s 13 dalšími lidmi, včetně ředitelů hotelů, podnikatelů a policejního velitele, obviněn z kuplířství a organizování hromadných sexuálních dostaveníček v Paříži, Washingtonu a okolí Bruselu v letech 2008 až 2011.

Další obvinění nicméně přiznali, že Kahna udržovali v nevědomosti a to, že ženy platí, mu tajili. Ty také potvrdily, že před Kahnem vysloveně neuvedly, že si je objednali. O osvobození Kahna tak nakonec soud nezvykle žádal samotný žalobce, když uznal, že neexistuje důkaz, že by Kahn na prostitutkách finančně profitoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám