Hlavní obsah

V Londýně bude jednat soud o vydání Savova

Londýn

Případem českého podnikatele Františka Savova se dnes bude opět zabývat příslušný soud v Londýně. Savovovo vydání žádá Česká republika, kde je stíhán pro krácení daní a legalizaci výnosů z trestné činnosti. Savov, který obvinění odmítá, je podle svého mluvčího přesvědčen, že v Česku nemá zaručeno právo na spravedlivý proces.

Foto: Policie ČR

František Savov

Článek

Podnikatel žije v Londýně a v minulosti uváděl, že se před českou justicí neskrývá. Jeho právníci jsou prý nyní připraveni předvolat svědky, kteří mají potvrdit „zoufalý stav propojení justice a politiky v České republice”. Obvinění proti Savovovi jsou podle jeho zástupců účelově zmanipulovaná s cílem poškodit a zničit jeho podnikání.

Věcí se příslušný londýnský soud zabýval už loni v listopadu, kdy ji odročil. Podnikatel ale nyní nesmí v noci opouštět bydliště, musí se dvakrát týdně hlásit na policejní stanici a nemůže vycestovat ze země.

Podle českých vyšetřovatelů Savov spolu s dalšími podezřelými vytvářel fiktivní daňová přiznání, aby získal nárok na odpočet daně z přidané hodnoty. Proti zahájení stíhání podal Savov ústavní stížnost, kterou soud v únoru odmítl. Policisté po něm určitou dobu pátrali jako po uprchlém.

Reklama

Související články

Policie pátrá po podnikateli Savovi, ten se diví

Podnikatel František Savov označil pátrání, které po něm vyhlásila policie za teatrální a tvrdí, že k němu není žádný důvod. V pondělním prohlášení uvedl, že...

Hledaný podnikatel Savov je prý v Londýně

Od března po něm marně pátrala česká policie. Teď vyšlo najevo, že podnikatel František Savov, který je podezřelý ze stamiliónových daňových podvodů, pobývá...

Výběr článků

Načítám