Hlavní obsah

Bobíci dostanou mikrokamery

Právo, rm, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příslušníci londýnské Metropolitní policie, hovorově zvaní bobíci, dostanou nejpozději do března příštího roku na své uniformy mikrokamery. Na dvacet tisíc miniaturních zařízení jim bude pomáhat ve výkonu služby, ale současně půjde i o monitoring případných zásahů.

Foto: Profimedia.cz

Příslušnícilondýnské Metropolitní policie. Ilustrační foto

Článek

Testovací provoz mikrokamer začal v květnu, a zatím jde každý měsíc do policejního archivu šest tisíc videozáznamů. Policisté si zatím novinku pochvalují − prý se ukázalo, že natáčení snižuje počet stížností na chování strážců pořádku a urychluje přiznání provinilců. Pokud si vyšetřovatelé nevyžádají záznamy jako důkazní materiál, budou v archivu měsíc, pak je správce vymaže.

„Policisté dlouho technologicky zaostávali za občany. Skoro každý má s sebou v kapse nahrávací zařízení a může zachytit kritické situace. Nyní máme tuto možnost i my,“ řekl komisař Metropolitní policie sir Bernard Hogan-Howe.

Peníze na nové zařízení si policie opatří prodejem nevyužívaných policejních budov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám