Hlavní obsah

Čtyři vážně zranění teenageři na horské dráze, vozík zůstal viset ve vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dva chlapci a dvě dívky utrpěli v úterý odpoledne vážná zranění, když se na horské dráze Smiler ve vesnici Alton v anglickém Staffordshiru srazily dva vozíky. Mluvčí záchranné služby West Midlands Steve Parry nebyl schopen SkyNews potvrdit fámy, že by si tragédie vyžádala lidský život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě se na horské dráze zranili čtyři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Perry sdělil televizi SkyNews, že čtyři teenageři „utrpěli při nehodě vážná zranění”. Poranilo se i dalších dvanáct lidí, Perry ale jejich zranění neupřesnil.

Čtyři vážně zranění byli přepraveni vrtulníkem do nemocnic.

„Odpoledne došlo k nehodě na Smileru, kdy se srazily dva vozíky na dolní části dráhy. Jeden z vozíků byl prázdný a v dalším bylo šestnáct návštěvníků,“ uvedl v prohlášení majitel horské dráhy společnost Melin Entertainment.

Šestnáct lidí ve vozíku zůstalo uvězněno ve výši 7,5 metru pod úhlem 45 stupňů, odkud je vyprošťovali staffordshirští hasiči, kteří tam vyslali několik vozidel s žebříky a plošinami.

Příčina nehody není známa, ale podle jednoho z návštěvníků zábavního parku Toma Wheltona se horská dráha zastavila kvůli technické poruše už tři hodiny před nehodou.

Poruchu potvrdil BBC i Ellis Dyson, který čekal ve frontě na svezení. „Jízda byla odložena kvůli technické chybě. Poslali vozík bez lidí, a pak jeden s lidmi, který havaroval.“

Dráha, která má nejvíce smyček na světě, byla otevřena v roce 2013. Od té doby ji pronásledují problémy, jde už o sedmou nehodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám