Hlavní obsah

Jsem v řadě na španělský trůn. Králův synovec v zábavním parku neudržel nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Nařčení z rasismu čelí šestnáctiletý synovec španělského krále Filipa VI. Don Froilán podle listu El Economista minulý týden v zábavním parku v Madridu nevydržel čekat ve frontě na atrakci a předbíhal. Když ho hlídač upozornil, že si bude muset počkat jako všichni ostatní, oháněl se svým původem, přičemž se nevybíravě otřel o dozorcův asijský původ.

Foto: Profimedia.cz

Don Froilán

Článek

Filipa Juana Froilána de Todos los Santos de Marichalar y Borbón, jak zní celé jeho jméno, nejprve upozorňoval jeden učitel, aby nepředbíhal. „Jsem čtvrtý v řadě na španělský trůn,“ odvětil mladík. A když mu o chvíli později dozorující zaměstnanec řekl, že se bude muset vrátit a počkat, až na něj přijde řada, rozlítil se. „Ty drž hubu, ty zas...ej Číňane,“ rozkřičel se.

Jak upozornil španělský list, není to poprvé, co se veřejnost dozvěděla o výstředním chování Froilána, syna královy sestry Eleny. Kromě toho, že ho loni vyhodili ze školy poté, co opakovaně nezvládl zkoušky, účastnil se před třemi lety lovu, při němž se střelil do nohy. Přitom mu tehdy ještě nebylo 14 roků, takže podle zákona nesměl vzít střelnou zbraň do ruky.

Reklama

Výběr článků

Načítám