Hlavní obsah

Na Donbasu už zemřelo přes 6400 lidí

Ženeva/Kyjev

Přes 6 400 se vyšplhal počet lidí zabitých na východní Ukrajině, oznámil v pondělí Úřad vysokého komisaře OSN. Armáda ohlásila, že jen za posledních 24 hodin zahynuli na Donbasu další tři její příslušníci.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Vzbouřenci na východě Ukrajiny

Článek

Od loňského dubna do uplynulé soboty si boje vyžádaly nejméně 6417 mrtvých a dalších 15 962 zraněných. Přitom ještě v polovině dubna uváděly záznamy 6116 mrtvých a 15 474 zraněných.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle zpráv se střety v posledních týdnech přiostřily, což dokládá i pondělní prohlášení armádního mluvčího Andrije Lysenka, podle něhož v uplynulých 24 hodinách padli další tři vojáci a čtyři další byli zraněni.

Na východní Ukrajině platí od února příměří, které je však oboustranně porušováno na více místech. Podle organizace Amnesty International se navíc separatisté i vládní síly dopouštějí mučení.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Obě strany ohlásily, že z linie dotyku stáhly těžké zbraně, ale pozorovatelé z Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) upozornili, že to nemohou potvrdit. Kyjev se obává další ofenzívy povstalců u Mariupolu. Tvrdí také, že vzbouřencům pomáhají ruští vojáci. Moskva to popírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám