Hlavní obsah

Kerryho čeká diplomatická pauza, po pádu z kola půjde na operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Amerického ministra zahraničí Johna Kerryho zřejmě čeká operace. S odvoláním na nejmenovaný zdroj z diplomacie USA to v pondělí uvedla televize CNN. Kerry si v neděli při vyjížďce na kole ve francouzských Alpách zlomil pravou stehenní kost. Vrtulník ho přepravil do nemocnice ve švýcarské Ženevě.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Americký ministr zahraničí John Kerry na archivním snímku při vyjížďce u Ženevského jezera

Článek

Šéf americké diplomacie v pondělí podle agentury AP plánuje návrat do USA. Kvůli nehodě zrušil návštěvu Španělska a Francie.

Do Švýcarska mezitím ze Spojených států odletěl chirurg Dennis Burke, který v minulosti operoval Kerrymu kyčel. Burke bude ministra při návratu do vlasti doprovázet, Kerry se bude léčit v Bostonu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí ministerstva zahraničí John Kirby v sobotu uvedl, že 71letý Kerry si zlomil pravou stehenní kost, fraktura je v blízkosti operované kyčle. Kirby rovněž uvedl, že Kerry je i přes zranění v dobrém rozmaru a že pokračuje v práci. Dodal, že uskutečnil bezpočet telefonátů, hovořil například s prezidentem Barackem Obamou.

Nehoda se stala u městečka Scionzier v Horním Savojsku, které se Švýcarskem hraničí. Scionzier leží asi 30 kilometrů od Ženevy, kde ministr v sobotu jednal se svým íránským protějškem Mohammadem Džavádem Zarífem.

Kerry, který spadl po nárazu do obrubníku, je vášnivým cyklistou a vyjížďky během svých diplomatických misí běžně podniká.

Reklama

Výběr článků

Načítám