Hlavní obsah

Mladík v Piešťanech vjel autem do lidí na zastávce, zabil ženu chránící dceru

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Starší ženu zabil a její dceru těžce zranil dvacetiletý řidič, který v úterý v obci Ratnovce u slovenských Piešťan najel autem mezi lidi čekající na zastávce autobusu. Přiznal, že do zatáčky vjel asi sedmdesátkou, ale svědci tvrdí, že jel mnohem rychleji, a proto řízení nezvládl.

Řidič nezvládl zatáčku, jednu ženu zabil, druhou vážně zranilVideo: TV Markíza

 
Článek

„Řidič nezvládl řízení vozidla a při průjezdu zatáčkou vyjel na chodník, kde srazil dvě ženy,“ potvrdila policejní mluvčí Mária Linkešová. Policie už zahájila trestní řízení ve věci usmrcení a ublížení na zdraví.

„Jedna žena podlehla zraněním přímo na místě. Další ženu transportoval vrtulník s devastujícím zraněním dolních končetin do nemocnice v Nitře,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Převoz vrtulníkem byl podle televize Markíza dramatický, helikoptéra neplánovaně přistála, protože záchranáři museli ženu oživovat.

Dceru ochránila vlastním tělem

Server čas.sk uvedl, že na místě zemřela 76letá žena a její 51letá dcera utrpěla vážná zranění. Starší ženu náraz auta odmrštil na nedaleký betonový sloup a neměla podle záchranářů šanci přežít. Její dcera je po operaci ve stabilizovaném stavu.

Ženy se vracely ze zahrádky a před nárazem seděly na zídce u zastávky. Podle svědků matka vlastním tělem zachránila dceru.

„Auto narazilo do starší paní, ta svým tělem ochránila dceru před strašným nárazem,“ řekl serveru čas.sk jeden ze svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám