Hlavní obsah

Šéf Nočních vlků Zaldostanov má problémy s policií

Aktualizováno

Vůdce ruských motorkářů z klubu Noční vlci Alexandr „Chirurg” Zaldostanov má problémy s dopravní policií. Přišlo na něj totiž udání, že v rozporu s předpisy nenosí během jízdy přilbu. Na svém stroji jezdí „Chirurg” většinou prostovlasý, případně s šátkem uvázaným na hlavě, v čepici nebo s čelenkou.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce ruských motorkářů z klubu Noční vlci Alexandr Zaldostanov

Článek

Na internetu jsou dokonce k vidění snímky, na nichž se Zaldostanov projíždí s prezidentem Vladimirem Putinem, který se k Nočním vlkům hlásí. Přilbu nemá ani jeden.

Maxim Jedryšov, šéf jekatěrinburské odbočky Ruské automobilové federace ale tuto výsadu, za kterou jsou jiní pokutováni, ale Zaldostanovovi prochází, trnem v oku. Sepsal proto stížnost a policie se jí nyní musí zabývat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"V naší zemi umírá na silnicích mnoho motocyklistů kvůli nedostatečné ochraně. Porušují dopravní předpisy a policie si toho prostě nevšímá," píše Jedryšov ve stížnosti.

Zaldostanova už údajně prověřuje jekatěrinburská policie. Jak šetření Putinova kamaráda dopadne, je otázkou.

BEZ KOMENTÁŘE:Noční vlci přijeli do ČRVideo: Prima FTV

Šéf Nočních vlků nedostal schengenské vízum, a nemohl se proto zapojit do kontroverzní výpravy motorkářů z Moskvy do Berlína. Se svými kolegy se proto účastní oslav vítězství ve druhé světové válce v uralském Jekatěrinburgu.

V úterý se také objevila zpráva, že Noční vlci získali od poloviny roku 2013 ze státní pokladny 56 miliónů rublů. Peníze jim byly poukázány z prezidentských grantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám