Hlavní obsah

Cítíme se tu jako doma, pochvalovali si Noční vlci na Slovensku

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Skandováním „Rossija, Rossija“ přivítalo několik stovek lidí ruské motorkáře z klubu Noční vlci v sobotu na bratislavském Slavíně. Motorkáři zde položili věnce k památníku sovětských vojáků.

BEZ KOMENTÁŘE: Průjezd Nočních vlků a jejich příznivců SlovenskemVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Nad hlavami lidí vlály ruské i slovenské vlajky. „Cítíme se zde jako doma,“ řekl Novinkám člen klubu Noční vlci, který se představil jako Edvard. „Jsem mile překvapen a dojat přivítáním v Bratislavě. Naše národy český, slovenský i ruský mají mnoho společného,“ neskrýval nadšení Igor, který dojel do Bratislavy v čele kolony asi šedesáti motorkářů.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlky přivítala na Slavíně dívka v kroji chlebem a solí.

Igor zdůraznil, že přijeli uctít památku padlých sovětských vojáků a vyjádřil přesvědčení, že dojedou až do Berlína. „Z Bratislavy jedeme do Vídně a pak dál do Berlína. Pojedeme po cestě vítězství,“ dodal Igor.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlky přišlo na Slavín přivítat několik stovek lidí.

K několika ruským motorkářům se připojily desítky jezdců z České republiky a Slovenska. Společně dojeli z Ostravy, přes Brno na československou hranici, pokračovali do Bratislavy a následně do Vídně.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlci v Bratislavě

Jízdu motorkářů monitorovala slovenská policie, která však nijak nezasahovala. „Nemáme důvod zasahovat, pokud dodržují dopravní předpisy a mají v pořádku doklady,“ uvedl mluvčí slovenského ministerstva vnitra Petar Lazarov.

Reklama

Výběr článků

Načítám