Hlavní obsah

Za zmařeným útokem na německý cyklistický závod byli salafisté

Frankfurt

Zmařený teroristický útok, jehož terčem se měl s největší pravděpodobností stát cyklistický závod v okolí Frankfurtu nad Mohanem, měl podle německé policie islamistické pozadí. V sobotu to uvedla agentura DPA s odvoláním na mluvčího hesenské zemské kriminální policie. Dvojice podezřelých zůstává ve vazbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na cyklistický závod chtěli útočit salafistéVideo: Reuters

 
Článek

Zadržený muž údajně udržoval styky s německými salafisty, kteří se hlásí k radikálnímu islámu. Podle sobotního sdělení zemské policie se po prohledání jeho počítače prohloubilo podezření, že připravovaný útok měl spojitost s islámským extremismem. Byla v něm nalezena násilná videa s islamistickou tematikou.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Německá policie zasahuje u Oberurselu

Pětatřicetiletého německého občana tureckého původu zadržela hesenská policie ve čtvrtek brzo ráno s jeho o rok mladší tureckou manželku. V jejich domě v Oberurselu nalezla podomácku sestrojenou trubicovou bombu, rozebranou útočnou pušku G3, 100 ostrých nábojů a cvičný náboj do pancéřové pěsti.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Vůz německé policie před dome podezřelé dvojice

Podle prezidentky kanceláře kriminálního vyšetřování Sabine Thurauové zabavili detektivové takové množství nebezpečného materiálu, že by s ním byli schopni zabít nebo zranit větší množství lidí.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Cyklisté před frankfurtskou operou

Tradiční prvomájový cyklistický závod, který se měl s největší pravděpodobností stát terčem teroristického útoku, byl z bezpečnostních důvodů zrušen. Prohledávání okolí jeho plánované trasy policie ukončila v pátek. Nenalezla prý žádný podezřelý předmět. Několik set cyklistů na jeho trasu stejně vyjelo, aby ukázali, že se nenechají zastrašit.

Reklama

Výběr článků

Načítám